Grote update Asgaard Saga voor het onderwijs – nieuwe verhalen, meer automatisering en verrijkte bibliotheek

Update

Grote update Asgaard Saga voor het onderwijs – nieuwe verhalen, meer automatisering en verrijkte bibliotheek

Asgaard Saga is hét digitale behandelprogramma waarbij kinderen door middel van gamification worden gestimuleerd en gemotiveerd om te leren, terwijl ze daarbij ook veel plezier ervaren. Asgaard Saga helpt kinderen, volledig zelfstandig, aan meer leesplezier, leesmotivatie en leeskilometers!

De afgelopen 1,5 jaar hebben veel scholen Asgaard Saga gebruikt en hebben we met veel scholen de gebruikerservaringen uitgewisseld. De Lerende Mens hecht veel belang aan continue doorontwikkeling en zal dit dus ook in de toekomst blijven doen. Met de feedback hebben we het programma nóg verder geoptimaliseerd. Enkele van de geweldige nieuwe ontwikkelingen voor het onderwijs:

✅ Allereerst komen de leerlingen in een nieuw verhaal terecht. Het verhaal speelt zich af in het stadje Jomsborg en begint met een ontmoeting met Magnus. Magnus vertelt dat zijn beste vriendin, Hanna, opeens verdwenen is. Hanna heeft alleen een brief achtergelaten voor Magnus, maar Magnus kan niet lezen… Magnus vraagt de leerling om hulp! Help Magnus om Hanna terug te vinden. Wat zal er in de brief staan? Door met de inwoners te gaan praten en opdrachten uit te voeren, kom je er achter waar Hanna is. Ook help je Magnus en de bewoners steeds een beetje beter lezen, zodat de brief gelezen kan worden …

✅ Het oefenwerk voor de leerling kan klaargezet worden in twaalf weken blokken. Zo is elk leerjaar opgedeeld in drie blokken. Op basis van het door u ingevoerde beheersingsniveau van de leerling op lezen en/of spelling, zal het programma een voorstel doen. Waar nodig kunt u het altijd aanpassen. Dit vereenvoudigt enorm het gebruikersgemak en bespaart veel tijd.

✅ De leerling kan zowel op school als thuis aan de slag.

✅ Het aantal oefeningen dat een leerling dient te maken, wordt door het programma automatisch geforceerd. Dit geeft u de garantie dat er altijd goed geoefend wordt.

✅ Er is een rijke databank met woorden (meer dan 4500 woorden) die gekoppeld zijn aan spellingregels en een niveau voor lezen én spelling hebben.

✅ Er is een rijke databank met zinnen (meer dan 1000 zinnen) en teksten (250 teksten) die continu aangevuld wordt.

✅ Leerlingen kunnen boeken verzamelen. Dit zijn er inmiddels al 175. Er komen steeds meer boeken bij.

Wilt u ook gebruik maken van het programma, geef dan de naam van de contactpersoon van uw school, telefoonnummer en mailadres door via j.wilgenhof@berkel-b.nl of vul het contactformulier in. Als u nog vragen heeft of aanvullende informatie wenst, kunt u ons ook rechtstreeks benaderen via 0573-257696 of bovengenoemd e-mailadres.