Wat is Asgaard Saga?
- Gamification zorgt voor meer motivatie: Door de spelelementen worden kinderen meer betrokken bij het leren.
- Meer motivatie zorgt voor meer leeskilometers: Kinderen zijn gemotiveerder om te blijven oefenen en lezen.
- Meer leeskilometers zorgt voor een grote stijging van het leesniveau in korte tijd: Regelmatige oefening leidt tot merkbare verbeteringen.
- Kinderen kunnen zelfstandig oefenen: De game is zo ontworpen dat kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren.
Wetenschappelijke onderbouwing
Asgaard Saga is een zeer compleet en effectief programma voor de behandeling van dyslexie. Vanuit de zorgversie van Asgaard Saga is ook een onderwijsversie en een versie voor thuis tot stand gekomen. Asgaard Saga is ontwikkeld in een samenwerking tussen Prof. Harold Bekkering van de Radboud Universiteit en Jorna Serrarens van Berkel-B.
Op basis van wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring in de dyslexiezorg, is gebleken wat belangrijke pijlers zijn in een succesvolle dyslexiebehandeling als ondersteuning binnen het onderwijs voor leerlingen met lees- en/of spellingproblemen. Asgaard Saga bevat alle technieken* waarvan wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ze werken. Hierbij zijn wij nog een stapje verder gegaan en zijn werkbare technieken en bewezen theorieën uit de (neuro-)psychologie, orthopedagogiek, taalwetenschappen en game-design gebruikt.
De ontwikkelingen van alle drie de versies zijn gebaseerd op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten.
Protocol Dyslexie Diagnose en Behandeling 3.0 (2021).
Effectieve pijlers voor een succesvolle dyslexiebehandeling in de dyslexiezorg, zijn:
- Het trainen van expliciete fonologische vaardigheden;
- Het trainen van de letter-klankkoppelingen;
- Specialistische leestraining (nauwkeurigheid én snelheid);
- Het aanleren van spellingregels en ontwikkelen van spellingvaardigheden.
Het programma Asgaard Saga is ontwikkeld vanuit deze uitgangspunten en voldoet daarmee aan de criteria geformuleerd in het meest recente Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling wat landelijk van kracht is.
Over de game
Op avontuur!

In Asgaard Saga gaat het kind op avontuur met een zelfgekozen avatar, een jonge dappere krijger die de dorpsbewoners helpt met hun problemen. Om de dorpsbewoners te helpen, heeft het kind materialen nodig die verkregen kunnen worden door oefeningen te maken op het gebied van lezen en spellen.
De speeltijd is beperkt, maar elke dag krijgt de avatar van het kind nieuwe energie om verder te spelen. Zo wordt de motivatie om de volgende dag verder te oefenen vergroot!
De game is volledig gepersonaliseerd en biedt een groot gebruikersgemak voor zowel het kind als de leerkracht en/of behandelaar.
De werelden van Asgaard Saga
Asgaard Saga kent drie verschillende speelversies: voor thuis, voor het onderwijs en voor zorginstellingen. Klik op de afbeeldingen hieronder om meer te ontdekken over de voordelen van elke versie.
Elke versie van Asgaard Saga heeft een eigen wereld met verschillende verhaallijnen, karakters en opdrachten.
- De wereld van Walhalla hoort bij Asgaard Saga voor thuis.
- De wereld van Jomsborg hoort bij Asgaard Saga voor het onderwijs.
- De wereld van Midgaard hoort bij Asgaard Saga de zorg.
- De Focus versie van Asgaard Saga is speciaal voor kinderen die het reguliere spel te overprikkelend vinden.
Elke versie van het spel heeft zijn eigen verhaal, personages en opdrachten. De wereld is erg uitgebreid en er zijn ontzettend veel items om te verzamelen. Daarom hebben wij de Asgaard Saga wiki gemaakt. Kinderen kunnen hier opzoeken hoe zij aan specifieke items komen. De wiki is in het spel te vinden via de instellingen.

Game wiki
Ga naar de Game wiki voor informatie over het spel!
Deze training gaat over de onderwijs van Asgaard Saga.
Inloggen
Back to basics: hoe en waar log je in?
Asgaard Saga bestaat uit een spel en een programma voor het bieden van ondersteuning en (zelfstandige) oefening bij lezen en spellen. Er zijn twee inlogmogelijkheden beschikbaar: kinderen kunnen inloggen op het spel, terwijl leerkrachten, andere onderwijsprofessionals en eventueel ouders toegang hebben tot het dashboard van Asgaard Saga. Daarnaast kunt u inloggen voor deze Quick Start.
De Game
De Game
Waar kun je inloggen?
Spelers kunnen inloggen op hun computer via mijn.asgaard-saga.nl of de app downloaden op hun telefoon of tablet via de App Store (voor Apple apparaten) of de Play Store (voor Android apparaten). Daarnaast kan er ook ingelogd worden via de asgaard-saga.nl website. Rechtsboven in het menu vind je de ‘Nu Spelen’ knop.
Zoals de knop hieronder (je kunt er op klikken!)

Waar kun je de inloggegevens vinden?
De inloggegevens worden aangemaakt en verstuurd door het team van Asgaard Saga of door een onderwijsprofessional met een organisatiebeheerderaccount
Organisatiebeheerder: coaches die verantwoordelijk zijn voor het beheer van een organisatie. Dit accounttype biedt uitgebreide beheermogelijkheden, zoals het aanmaken van nieuwe gebruikersaccounts en het koppelen van licenties aan leerlingen.
De inloggegevens worden dan verstuurd naar het e-mailadres dat bij het aanmaken van het account is ingevuld.
Er moet een licentie aan het account worden gekoppeld, anders krijg je een foutmelding bij het inloggen. Voor meer informatie: klik op het artikel hieronder.

Organisatiebeheerder
Lees het artikel op de Dashboard Wiki voor handleidingen met screenshots.
Als het account is aangemaakt zijn de inloggegevens ook te vinden via het dashboard in het leerlingoverzicht (zie Module 2 > Organisatie overzicht).
Dashboard
Leerkrachten en onderwijsprofessionals kunnen inloggen op het dashboard via de computer. Hier kunnen zij het leerproces van de leerlingen volgen en opdrachten klaarzetten. Het dashboard is bereikbaar via mijn.asgaard-saga.nl/dashboard en heeft geen aparte app voor telefoons of tablets. Indien gewenst kan ouders ook toegang tot het dashboard worden verstrekt, dit is een schoolkeuze.
Het dashboard is de plek waar je oefeningen kunt klaarzetten en de voortgang kunt van de leerlingen die een account hebben in het programma. Voor toegang tot het dashboard zijn inloggegevens vereist
- Leerkracht: geschikt voor leerkrachten en andere onderwijsprofessionals die met het programma werken. In dit accounttype is de voortgang van de individuele leerlingen te volgen en kunnen oefeningen worden klaargezet en aangepast.
- Organisatiebeheerder: voor de onderwijsprofessional die verantwoordelijk is voor het beheer van de organisatie. Dit accounttype biedt uitgebreide beheermogelijkheden, zoals het aanmaken van nieuwe gebruikersaccounts en het koppelen van licenties aan leerlingen.
- Ouder: Voor ouders. Dit accounttype biedt toegang tot de resultaten van de leerlingen en stelt hen in staat om betrokken te blijven bij het leerproces.
Je kunt ook inloggen via de asgaard-saga.nl website. Rechtsboven in het menu vind je de ‘Dashboard’ knop.
Of klik op de knop hieronder.

Waar kun je de inloggegevens vinden?
De inloggegevens worden aangemaakt en verstuurd door het team van Asgaard Saga.De logingegevens zijn te dan te vinden in je mailbox. Let op! Dit zijn andere inloggegevens dan voor deze knoppentraining.
Quick Start
Hover over de afbeelding!


De Quick Start
Waar kun je inloggen?
Nieuwe gebruikers krijgen toegang tot deze Quick Start om het programma beter te leren kennen. Ben je geen gebruiker en wil je het programma toch beter leren kennen, bekijk dan onze wiki over het dashboard van Asgaard Saga.
Ben je wel een gebruiker (leerkracht of andere onderwijsprofessional) en heb je nog geen account
klik dan hier om een account aan te vragen
(button:)
Waar kun je de inloggegevens vinden?
Je krijgt de inloggegevens in de mailbox wanneer waarmee? je een account hebt aangevraagd. Het account wordt geactiveerd zodra het is bevestigd dat je een leerkracht account hebt op het Asgaard Saga-dashboard.
Module 2
Navigeren door het dashboard
Zoals in module 1 al is verteld, is het dashboard de plek waar je de voortgang van leerlingen in Asgaard Saga kunt monitoren en de oefeningen in de game kunt klaarzetten. Er zijn drie verschillende accounttypes beschikbaar. In deze module gaan we de dashboards van al deze verschillende rollen bekijken. Klik op de knop van de rol waarover je meer wilt weten.
Gebruikersrollen binnen het systeem:
- Ouders: Hebben toegang tot het dashboard en kunnen het dossier van hun gekoppelde kind(eren) inzien.
- Coaches (Leerkrachten en andere onderwijsprofessionals): Hebben toegang tot het dashboard en kunnen de vorderingen van hun leerlingen inzien. Ook kunnen zij oefeningen en andere taken klaarzetten voor de leerlingen.
- Organisatiebeheerders: Dit zijn medewerkers met extra bevoegdheden. Zij kunnen alle kinddossiers binnen de organisatie inzien, nieuwe kindaccounts aanmaken en licenties koppelen. (NB: is het koppelen van licenties aan de orde binnen een school? Of doet Hulan dat?)
Waar kun je de inloggegevens vinden?
Je krijgt de inloggegevens in de mailbox wanneer je een account hebt aangevraagd. Het account wordt geactiveerd zodra het is bevestigd dat je een coach account hebt op het Asgaard Saga-dashboard. Het kan enkele dagen duren voordat het account is geactiveerd. Let op! Dit zijn andere inloggegevens zijn dan de inloggegevens voor het dashboard.
Heb je al inloggegevens maar krijg je een foutmelding tijdens het inloggen? Klik dan op de ‘wachtwoord vergeten’ knop op de inlogpagina. Je kunt dan zelf een nieuw wachtwoord instellen.
Of mail naar saga@hulan.nl.
Nu je een goed overzicht hebt van wat Asgaard Saga is en hoe je kan inloggen, ben je klaar voor de volgende stap. In Module 2 zullen we dieper ingaan op het navigeren door het dashboard. We laten je zien hoe je alle knoppen kunt vinden en gebruiken, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de functies die Asgaard Saga biedt!
Let op! vanaf module 2 moet er worden ingelogd!