Onderwijs-Ballon

Asgaard Saga voor in het onderwijs

Gamification

Gamification

Asgaard Saga sluit volledig aan bij de belevingswereld van kinderen. Met gamification technologie zorgt het er voor dat kinderen lezen leuk gaan vinden en daardoor meer leeskilometers maken. Nooit meer een strijd om kinderen aan het lezen te krijgen.
Wetenschappelijk

Wetenschap

Asgaard Saga is ontwikkeld in samenwerking tussen Prof. Harold Bekkering van de Radboud Universiteit en Jorna Serrarens van Berkel-B, in verschillende wetenschappelijk studies onderzocht en bewijst keer op keer dat kinderen meer plezier, motivatie en leeskilometers maken en daardoor beter leren lezen.

Ervaar het zelf en probeer de gratis demo!

Tijdsbesparing

Gemak

Kinderen kunnen Asgaard Saga volledig zelfstandig doorlopen. Door middel van monitoring en de rapportage mogelijkheden kan het kind altijd gevolgd worden in de vooruitgang. Daarnaast is het een groot voordeel dat Asgaard Saga zowel op school als ook thuis gespeeld kan worden!

Word de held in je eigen verhaal!

Motivatie voor lezen is nog nooit zo laag geweest

Begrijpend lezen verslechterd enorm in Nederland. Europees gezien zijn we gedaald van plek 4 naar plek 13. Belangrijkste oorzaak: Er is geen motivatie voor lezen. Op vlak van motivatie staan onze kinderen op de laatste plaats in Europa.

Geen motivatie en daardoor weinig leeskilometers maken heeft grote gevolgen. Op latere leeftijd kunnen volwassenen zich niet handhaven in de maatschappij en in sociale problemen komen.

 

Op jonge leeftijd zijn hersenen van kinderen nog vervormbaar en daarom is het belangrijk op deze leeftijd op de juiste manier motivatie voor lezen en daarmee het aantal leeskilometers te vergroten

Huidige en nieuwe leesmethodieken worden met veel trots ontwikkeld en gelanceerd maar doen alles behalve hetgeen fundamenteel is aan het verbeteren van leesvaardigheid namelijk, ze zorgen niet voor het vergroten van de motivatie van lezen, sluiten niet aan bij de huidige leefwereld van kinderen en zorgen dus niet voor het leesplezier wat zo hard nodig is.

 

Hierdoor neemt de druk op behandelingen en behandelaren enkel toe. Dat moet stoppen, want dit gaat ten koste van de kwaliteit van de zorg

 

In vijf simpele stappen kun je starten met Asgaard Saga en daarmee het leesplezier, de effectiviteit en efficiëntie van je leesondersteuning vergroten

1

AFTRAPSESSIE

In een aftrapsessie leggen we Asgaard Saga van top tot teen aan de leerkracht/IB’er en andere geïnteresseerden uit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je na deze sessie precies hoe en waarom het werkt.

5

TOEGANG

De leerkracht/IB’er geeft het (eerste) kind gemakkelijk toegang tot Asgaard Saga. Kinderen ontdekken het volledig zelfstandig, zonder tussenkomst van de leerkracht/IB’er – die zijn/haar tijd daarom anders kan benutten.

3

GAMIFICATION

Het kind wordt spelenderwijs wegwijs gemaakt door middel van gamification. Het digitale spel haakt in op de leefwereld van kinderen en gamification zorgt er voor dat iets wat kinderen normaal af zou leiden van lezen, juist nu zorgt voor meer leeskilometers en daardoor een hoger leesniveau in korte tijd.

4

VOLLEDIG INZICHT

Ondanks dat het kind zelfstandig door de op maat gemaakte game gaat, die zich aanpast aan het niveau van het kind, heeft de leerkracht/IB’er volledig inzicht. In de resultaatomgeving die door ons klaar wordt gemaakt kun je de volledige behandeling en resultaten vormgeven en monitoren.

5

SUPPORTTEAM

Kom je er even niet uit of kun je wat hulp gebruiken tijdens een behandeltraject. Ons supportteam met experts staat direct voor je klaar om al je vragen op vlak van techniek of inhoud te beantwoorden.

De belangrijkste voordelen van werken met Asgaard Saga

Linda van Elk | Intern begeleider IKC de Kubus
Vergroten van de intrinsieke motivatie
Lees verder
Asgaard biedt leerlingen de mogelijkheid om in een gamewereld gericht te oefenen met lezen en spellen. De game komt tegemoet aan de basisbehoeften van de leerlingen en dat vergroot in veel gevallen de intrinsieke motivatie.
Jasmijn
Opdrachten doen in boekjes was zo saai!
Lees verder
Ik vind spelen met Asgaard Saga héél leuk! Je hebt elke dag 10 opdrachten, soms zou ik er wel 100 willen! Veel opdrachten zijn spelletjes en die vind ik tof om te spelen. Eerder moest ik opdrachten maken in een boekje en dat was heel erg saai!
Van Raf uit groep 7
Als je verder in het spel komt, kun je steeds leukere dingen doen!
Lees verder
Asgaard Saga is leuk als je ver bent gekomen, want dan moet je opdrachten doen. En dat zijn dan ook leuke opdrachten! Dat maakt Asgaard Saga leuk. Weet je wat het ook leuk maakt... je kunt nu verstoppertje doen met elkaar!

Aantal kinderen dat leert met Asgaard Saga!

0