Waarom werken met
Asgaard Saga in de zorg?

Gamification

Gamification

Asgaard Saga sluit volledig aan bij de belevingswereld van kinderen. Met gamification technologie zorgt het er voor dat kinderen lezen leuk gaan vinden en daardoor meer leeskilometers maken. Nooit meer een strijd om kinderen aan het lezen te krijgen.

Tijdsbesparing

Tijdsbesparing

Doordat Asgaard Saga volledig zelfstandig door kinderen te doorlopen is en de resultaten direct inzichtelijk zijn voor de behandelaar scheelt het enorm veel tijd en energie. Kinderen krijgen een gepersonaliseerd behandelplan op hun niveau en hierdoor kan jij je als behandelaar richten op andere uitdagingen binnen de behandeling.

Wetenschappelijk

Wetenschap

Asgaard Saga is ontwikkeld aan de Radboud Universiteit, in verschillende wetenschappelijk studies onderzocht en bewijst keer op keer dat kinderen meer plezier, motivatie en leeskilometers maken en daardoor beter leren lezen.

Word de held in je eigen verhaal!

Motivatie voor lezen is nog nooit zo laag geweest

Geen motivatie

Begrijpend lezen verslechterd enorm in Nederland. Europees gezien zijn we gedaald van plek 4 naar plek 13. Belangrijkste oorzaak: Er is geen motivatie voor lezen. Op vlak van motivatie staan onze kinderen op de laatste plaats in Europa.

Niet kunnen handhaven in de maatschappij

Geen motivatie en daardoor weinig leeskilometers maken heeft grote gevolgen. Op latere leeftijd kunnen volwassenen zich niet handhaven in de maatschappij en in sociale problemen komen.

 

Op jonge leeftijd zijn hersenen van kinderen nog vervormbaar en daarom is het belangrijk op deze leeftijd op de juiste manier motivatie voor lezen en daarmee het aantal leeskilometers te vergroten

Nieuwe methodes werken niet

Huidige en nieuwe leesmethodieken worden met veel trots ontwikkeld en gelanceerd maar doen alles behalve hetgeen fundamenteel is aan het verbeteren van leesvaardigheid namelijk, ze zorgen niet voor het vergroten van de motivatie van lezen, sluiten niet aan bij de huidige leefwereld van kinderen en zorgen dus niet voor het leesplezier wat zo hard nodig is.

 

Hierdoor neemt de druk op behandelingen en behandelaren enkel toe. Dat moet stoppen, want dit gaat ten koste van de kwaliteit van de zorg

In vijf stappen starten met Asgaard Saga en het leesplezier vergroten

1
AFTRAPSESSIE

In een aftrapsessie leggen we Asgaard Saga van top tot teen aan de behandelaar(s) en andere geïnteresseerden uit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je na deze sessie precies hoe en waarom het werkt.

5
TOEGANG

De behandelaar geeft het (eerste) kind gemakkelijk toegang tot Asgaard Saga. Kinderen ontdekken het volledig zelfstandig, zonder tussenkomst van de behandelaar – die zijn/haar tijd daarom anders kan benutten.

3
GAMIFICATION

Het kind wordt spelenderwijs wegwijs gemaakt door middel van gamification. Het digitale spel haakt in op de leefwereld van kinderen en gamification zorgt er voor dat iets wat kinderen normaal af zou leiden van lezen, juist nu zorgt voor meer leeskilometers en daardoor een hoger leesniveau in korte tijd.

4
VOLLEDIG INZICHT

Ondanks dat het kind zelfstandig door de op maat gemaakte game gaat, die zich aanpast aan het niveau van het kind, heeft de behandelaar volledig inzicht. In de resultaatomgeving die door ons klaar wordt gemaakt kun je de volledige behandeling en resultaten vormgeven en monitoren.

5
SUPPORTTEAM

Kom je er even niet uit of kun je wat hulp gebruiken tijdens een behandeltraject. Ons supportteam met experts staat direct voor je klaar om al je vragen op vlak van techniek of inhoud te beantwoorden.

De belangrijkste voordelen van werken met Asgaard Saga

Tijdsbesparing voor behandelaren

Gamification is een noodzaak

Gamification zorgt voor meer motivatie

Meer motivatie zorgt voor meer leeskilometers

Meer leeskilometers zorgt voor grote stijging van het leesniveau in korte tijd

Meer tijd voor jou als behandelaar voor andere vraagstukken

Kinderen kunnen volledig zelfstandig oefenen

Hulp is altijd dichtbij, support op afroep

Aantal behandelaars die werken met Asgaard Saga!

114

Krijg toegang tot de exclusieve demo!

Via de demo krijg je inzicht in: Hoe de wereld van Asgaard Saga er uit zien, welke oefeningen en opdrachten zorgen voor leesplezier en leesvaardigheid, welke resultaten direct gemonitord worden en hoe je deze inziet én hoeveel tijd Asgaard Saga je als behandelaar bespaart!
Asgaard Saga demo
Vraag aan!

    Deze zorginstellingen gebruiken Asgaard Saga!