ASGAARD SAGA genomineerd voor CINEKID GAME EN APP AWARD

Asgaard Saga award

ASGAARD SAGA genomineerd voor CINEKID GAME EN APP AWARD

Asgaard Saga is samen met 8 anderen genomineerd voor de Cinekid Game en App Award! 🏆

Een kinderjury bestaande uit kinderen van Cinekid’s Junior Crew en van HomeBase Osdorp hebben de selectie voor de Game & App Award uitgebreid uitgeprobeerd en gespeeld. Een jeugdjury bestaande uit 4 leden van Cinekid’s Junior Crew zal beslissen welke titel de award zal winnen!

De winnaar wordt, samen met de andere filmprijzen, vandaag bekend gemaakt tijdens het CinekidBall in Amsterdam.

Over Cinekid en de Awards

Cinekid onderkent de grote rol die games en apps tegenwoordig vervullen in het leven van zowel jong en oud. Er zijn nog maar weinig mensen die niet gamen. Er is een enorm aanbod aan games en apps waardoor het voor veel kinderen lastig is om kwaliteit te onderscheiden.

Games en apps hebben de kracht om verhalen op een andere manier te vertellen dan een film of tv serie. Nieuwe, non-lineaire vertelwijzen en een actieve rol van de speler(s) zorgen voor speelse, vernieuwende verhaalvormen en ervaringen.

Met de Game en App Award wil Cinekid de makers die innovatieve, artistieke en bijzondere vertelvormen in een game of app integreren, graag belonen. In een open call vroeg Cinekid aan de makers van console, PC, VR, Apple of Android games en apps maar ook fysieke games, hun titel in te dienen. Meer dan 30 makers gaven dit jaar gehoor aan deze oproep.