Kinderboekenweek 2022

kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2022

Op 5 oktober gaat de Kinderboekenweek weer van start. Het thema van dit jaar is: Gi-Ga-Groen!

Lekker met je kinderen het bos in, schelpen en krabbetjes zoeken op het strand of plantjes in de tuin zetten. Maar je samen ook realiseren hoe kwetsbaar de natuur is en kijken wat je kunt doen om haar te beschermen. De natuur is vaak een bron van inspiratie voor kinderboeken.

Dieren hebben niet alleen een hoge aaibaarheidsfactor – daarom zijn ze ook zo fijn als knuffel – ze zijn ook erg geschikt om emoties te laten zien die voor peuters en kleuters herkenbaar zijn. Sommige dierenvriendjes in prentenboeken groeien uit tot bekende karakters die je overal tegenkomt, als speelgoed, op behang, op kinderkleertjes, op televisie of in een musical.

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft.
Wij tippen jullie graag de mooiste boeken die passen bij het thema: https://www.kinderboeken.nl/dieren-natuur-kinderboekenweek-2022/