Module 1
Introductie tot Asgaard Saga

Module 1 – Introductie van Asgaard Saga

Inhoudsopgave

Wat is Asgaard Saga?

Asgaard Saga is ontwikkeld door Berkel-B, dé Dyslexiespecialist en Hulan, bouwer van serious educatieve games. Asgaard Saga wordt inmiddels door duizenden kinderen gespeeld en is meerdere malen genomineerd voor diverse prijzen.​

De voordelen voor kinderen met dyslexie:

Wetenschappelijke onderbouwing

Asgaard Saga is een zeer compleet en effectief programma voor de behandeling van dyslexie. Vanuit de zorgversie van Asgaard Saga is ook een onderwijsversie en een versie voor thuis tot stand gekomen. Asgaard Saga is ontwikkeld in een samenwerking tussen Prof. Harold Bekkering van de Radboud Universiteit en Jorna Serrarens van Berkel-B.

Op basis van wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring in de dyslexiezorg, is gebleken wat belangrijke pijlers zijn in een succesvolle dyslexiebehandeling als ondersteuning binnen het onderwijs voor leerlingen met lees- en/of spellingproblemen. Asgaard Saga bevat alle technieken* waarvan wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ze werken. Hierbij zijn wij nog een stapje verder gegaan en zijn werkbare technieken en bewezen theorieën uit de (neuro-)psychologie, orthopedagogiek, taalwetenschappen en game-design.

De ontwikkelingen van alle drie de versies zijn gebaseerd op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Protocol Dyslexie Diagnose en Behandeling 3.0 (2013).

Effectieve pijlers voor een succesvolle dyslexiebehandeling in de dyslexiezorg, zijn:

Het programma Asgaard Saga is ontwikkeld vanuit deze uitgangspunten en voldoet daarmee aan de criteria geformuleerd in het meest recente Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling wat landelijk van kracht is. 

Over de game

Op avontuur!

Avatar van Asgaard Saga

In Asgaard Saga gaat het kind op avontuur met een zelfgekozen avatar, een jonge dappere krijger die de dorpsbewoners helpt met hun problemen. Om de dorpsbewoners te helpen, heeft het kind materialen nodig die verkregen kunnen worden door oefeningen te maken op het gebied van lezen en spellen.

De speeltijd is beperkt, maar elke dag krijgt de avatar van het kind nieuwe energie om verder te spelen. Zo wordt de speeltijd beperkt zodat de motivatie om de volgende dag verder te oefenen vergroot! 

De game is volledig gepersonaliseerd en biedt een groot gebruikersgemak voor zowel het kind als de leerkracht en/of behandelaar. 

De werelden van Asgaard Saga

Asgaard Saga kent drie verschillende speelversies: voor thuis, voor het onderwijs en voor zorginstellingen. Klik op de afbeeldingen hieronder om meer te ontdekken over de voordelen van elke versie.

Elke versie van Asgaard Saga heeft een eigen wereld met verschillende verhaallijnen, karakters en opdrachten.

  • De wereld van Walhalla hoort bij Asgaard Saga voor thuis.
  • De wereld van Jomsborg hoort bij Asgaard Saga voor het onderwijs.
  • De wereld van Midgaard hoort bij Asgaard Saga de zorg.
  • De Focus versie van Asgaard Saga is speciaal voor kinderen die het reguliere spel te overprikkelend vinden.

Elke versie van het spel heeft zijn eigen verhaal, personages en opdrachten. Voor meer informatie over de verhalen in de game kun je onze uitgebreide Asgaard Saga wiki bezoeken. Deze training gaat over de zorgversie van Asgaard Saga.

Inloggen

Back to basics: hoe en waar log je in?

Asgaard Saga bestaat uit een spel en een programma voor dyslexiebehandeling. Er zijn drie inlogmogelijkheden beschikbaar: kinderen kunnen inloggen op het spel, terwijl ouders, leerkrachten en zorgprofessionals toegang hebben tot het dashboard van Asgaard Saga. Zorgprofessionals kunnen daarnaast inloggen voor deze Quick Start.

De Game

Waar kun je inloggen?

Spelers kunnen inloggen op hun computer via mijn.asgaard-saga.nl of de app downloaden op hun telefoon of tablet via de App Store (voor Apple apparaten) of de Play Store (voor Android apparaten). Daarnaast kan er ook ingelogd worden via de asgaard-saga.nl website. Rechtsboven in het menu vind je de ‘Nu Spelen’ knop.

Zoals de knop hieronder (je kunt er op klikken!)

Waar kun je de inloggegevens vinden? 
De inloggegevens worden aangemaakt en verstuurd door het team van Asgaard Saga of door een zorgprofessional met een
organisatiebeheerderaccount Organisatiebeheerder: coaches die verantwoordelijk zijn voor het beheer van een organisatie. Dit accounttype biedt uitgebreide beheermogelijkheden, zoals het aanmaken van nieuwe gebruikersaccounts en het koppelen van licenties aan leerlingen.
.

De inloggegevens worden dan verstuurd naar het e-mailadres dat bij het aanmaken van het account is ingevuld.

Er moet een licentie aan het account worden gekoppeld, anders krijg je een foutmelding bij het inloggen. Voor meer informatie: klik op het artikel hieronder.
Organisatiebeheerder

Lees het artikel op het Dashboard Wiki voor handleidingen met screenshots.

Als het account is aangemaakt zijn de inloggegevens ook te vinden via het dashboard in het leerlingoverzicht (zie Module 2 > Organisatie overzicht). 

Het Dashboard

Waar kun je inloggen?

Ouders, leerkrachten en zorgprofessionals kunnen inloggen op het dashboard via de computer. Hier kunnen zij het leerproces van de leerlingen volgen en opdrachten klaarzetten. Het dashboard is bereikbaar via mijn.asgaard-saga.nl/dashboard en heeft geen aparte app voor telefoons of tablets.

Het dashboard is de plek waar je huiswerk kunt klaarzetten en de voortgang kunt monitoren van de kinderen die binnen de eigen organisatie in behandeling zijn en/of van de caseload van de zorgprofessional. Voor toegang tot het dashboard zijn inloggegevens vereist. Er zijn verschillende accounttypes beschikbaar, afhankelijk van je rol:

  •  Ouder/Schoolbegeleider: Voor ouders en IB’ers. Dit accounttype biedt toegang tot de resultaten van de kinderen en stelt hen in staat om betrokken te blijven bij het leerproces.
  • Coach: Geschikt voor zorgprofessionals en leerkrachten. Coaches kunnen met dit accounttype de voortgang van individuele kinderen volgen en aangepast huiswerk instellen. 
  • Organisatiebeheerder: Voor coaches die verantwoordelijk zijn voor het beheer van een organisatie. Dit accounttype biedt uitgebreide beheermogelijkheden, zoals het aanmaken van nieuwe gebruikersaccounts en het koppelen van licenties aan leerlingen.

Je kunt ook inloggen via de asgaard-saga.nl website. Rechtsboven in het menu vind je de ‘Dashboard’ knop.

Of klik op de knop hieronder. 

Waar kun je de inloggegevens vinden? 

De inloggegevens worden aangemaakt en verstuurd door het team van Asgaard Saga.De logingegevens zijn te dan te vinden in je mailbox. Let op! Dit zijn andere inloggegevens dan voor deze knoppentraining.

Hover over de afbeelding!

De Quick Start

(voorheen Knoppentraining)
Waar kun je inloggen?

Nieuwe zorgprofessionals krijgen toegang tot deze Quick Start om het programma beter te leren kennen. Ben je geen behandelaar en wil je het programma toch beter leren kennen, bekijk dan onze wiki over het dashboard van Asgaard Saga.

Ga naar de wiki -> 

Ben je wel een zorgprofessional of leerkracht en heb je nog  geen account?

Waar kun je de inloggegevens vinden? 

Je krijgt de inloggegevens in de mailbox wanneer je een account hebt aangevraagd. Het account wordt geactiveerd zodra het is bevestigd dat je een coach account hebt op het Asgaard Saga-dashboard. Het kan enkele dagen duren voordat het account is geactiveerd. Let op! Dit zijn andere inloggegevens zijn dan de inloggegevens voor het dashboard. 

Heb je al inloggegevens maar krijg je een foutmelding tijdens het inloggen? Klik dan op de ‘wachtwoord vergeten’ knop op de inlogpagina. Je kunt dan zelf een nieuw wachtwoord instellen.

Of mail naar saga@hulan.nl

Nu je een goed overzicht hebt van wat Asgaard Saga is en hoe je kan inloggen, ben je klaar voor de volgende stap. In Module 2 zullen we dieper ingaan op het navigeren door het dashboard. We laten je zien hoe je alle knoppen kunt vinden en gebruiken, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de functies die Asgaard Saga biedt! 

Let op! vanaf module 2 moet er worden ingelogd!

Login